Comunicat de presa

Erasmus+ Project No. 2017-1-MT01-KA204-026949 funded by EUPA Malta

Virtual & Augmented Reality Trainers Toolbox to Enable Adults Catch Up With Life Skills

 Exploatați tehnologia realitatii virtuale si augmentate pentru a atrage cursanții adulți in dobândirea competentelor digitale necesare in secolul XXI

 

Conform studiilor efectuate de Comisia Europeana, aproximativ 45% dintre adulți încă nu dispun de competențe digitale de bază, această situație împiedicând progresul carierei, interacțiunea socială și stilul de viață. Proiectul Erasmus + VITA a lansat recent un set de resurse de instruire disponibile în mod gratuit, ca parte a unui set de instrumente digitale care să contribuie în abordarea acestui proces. Grupul țintă principal al proiectului, formatorii pentru adulți, vor putea să exploateze aceste resurse prin intermediul Instrumentului "VITA Digital Training Toolbox" pentru a transfera cunoștințe pe tema abilităților digitale de bază, cursanților adulți care trebuie să-și atingă competențele digitale. Acest proiect care a început în octombrie 2017 a fost finanțat de Agenția Națională Erasmus + din Malta, a exploatat expertiza a 5 organizații europene, inclusiv UPB-CAMIS, pentru a dezvolta cursurile relevante. Cursul dezvoltat este modular și poate fi accesat gratuit la www.mecb.com.mt/tool/vita sau www.camis.pub.ro/vita/. Un aspect inovator al cursurilor este că include o serie de studii de caz care exploatează atât realitatea augmentată, cât și realitatea virtuală.

Informații suplimentare despre proiectul VITA pot fi accesate de pe www.camis.pub.ro/vita , www.mecb.com.mt/vita  sau prin trimiterea unui e-mail la adresa This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

 

 

Educatia
adultilor

 

Competente
digitale

Instrumente
digitale

Platforma online
invatare

Intalnire cu reprezentanti din
domeniul educatiei adultilor

Certificat
participare

News