Leonardo  

Parteneri:

Numele Organizatiei:

Persoana de Contact:

Adresa:

Telefon:
Fax:
E-mail:

Universitatea Politehnica Bucuresti Catalin Gheorghe AMZA Splaiul Independentei 313, sector 1, Bucuresti, Romania, 060042 +4021 402 9337
+4021 402 9522
acata1@amza.camis.pub.ro
 
SILABO – Laboratorio per la Società dell’Informazione Paolo D’ANGELO C.so Umberto I, 23
80138, Napoli (Italia)
 
+39-081-19560657
+39-081-7904682
info@silabo.it
 
SISTEMI E SERVIZI S.R.L. Francesco ROSSI Viale Italia, 201
Livorno
57127
Italia
 
+39-0586-814678
+39-0586-814678
sistemieservizi@sistemiservizi.it
 
Computer Literacy tCentre at the Kaunas University of Technology
(Kauno technologijos universiteto kompiuterinio raštingumo centras)
 
Alfredas OTAS Studentu 50-210, LT-51368, Kaunas, Lithuania +370 37 300 387
+370 37 300 390
otas@viesulas.ktu.lt
 
MECB – MacDAC Engineering Consultancy Bureau
(Servizz ta’ Konsulenza fl-Ingenerija MacDAC)
 
Jonathan BORG Ta’Skompi Triq il-Hawawar, Upper Iklin
NXR 09
Malta
 
+(356) 21410010
+(356) 2143 6648
jcb@mecb.com.mt
 
XGrant Henk KIEZEBRINK Klingmakersdonk 102
7326GB Apeldoom
Netherlands
 
+31 55 533 01 28
+31 55 534 53 39
henk.kiezebrink@xgrant.com
 

 Universitatea Politehnica din Bucuresti este cea mai mare Universitate Politehnica din Romania, cu mare experienta si ocupa un rol important in dezvoltarea Invatamantului Superior in aceasta tara. Ca organizator, UPB poate indeplini toate cerintele derivate calitatii si poate asigura mersurl proiectului in conditii optime. Departamentul Tehnologia Materialelor si Sudare (TMS) are o experienta vasta cu proiectele Europene. Acestea includ proiecte FP5, Tempus, Socrates si proiecte Leonardo da Vinci.
Ca organizator si coordonator, UPB isi va indeplini obligatiile referitoare la organizarea proiectului si la monitorizarea derularii proiectului in stransa colaborare cu partenerii sai. In timpul vizitelor programate, vor fi luati toti pasii necesari pentru asigurarea accesului vizitatorilor la echipamentele audio-vizuale si modernizara facilitatilor la nivelul standardelor Europene..
Exista o vasta experienta si expertiza in domeniul CAD/CAM la nivel organizational (UPB), aceste concepte au fost studiate de studentii nostri multi ani.. Instruirea CAD aduce un rol important in educatie in toate facultatile tehnice. Pachete software precum Autodesk AutoCAD, Dassault Systems CATIA si SolidWorks au constituit parte integranta in procesul de instruirea inginerilor tehnologi (de ex. ingineria tehnologica din UPB). In departamentul Tehnologia Materialelor si Sudare (TMS) este deja alocata o locatie pentru un asemenea centru. Exista deja o infrastructura constand in calculatoare performante, acces rapid la Internet (100 Mbs), birouri, scaune etc. La nivel de software, au fost achizitionate 13 licente pentru Dassault Systems CATIA si 10 licente pentru Autodesk AutoCAD sunt in proces de achizitionare. Personalul academic si tehnic din Departamentul TMS are experienta in predarea conceptelor CAD/CAM si a pachetelor de software. In plus, personalul academic TMS a scris doua manuale CAD/CAM si le-a si imprimat (cu ISBN). Oricum, aceste manuale trebuiesc ajustate pentru a fi conforme cu aria curiculara si standardelor ECDL, proces deja in desfasurare.
UPB va fi implicata activ in divizarea curiculei pentru instruire/testare CAD, in dezvoltarea metodologiei pentru instruire/testare ECDL, in scrierea manualelor ECDL CAD, implementarea infrastructurii de baza a CECA, acces la principalele facilitati CECA si multe altele in imaginea si implementarea CECA. Site si curs website. Deasemenea, UPB va facilita cooperarea si comunicarea intre parteneri. UPB va fi implicata direct in valorificarea, diseminarea si implementarea rezultatelor intermediare si finale ale proiectului. Procesul de acreditare al centrului principal CECA (pe site-ul organizatorului) va fi responsabilitatea organizatorului.

 SILABO - Laboratorio per la Società dell’Informazione Srl (Information Society Laboratory Ltd.)

Activitatea corporatei SILABO se bazeaza pe consultanta, studii si activitati de initiere in toate sectoarele concernelor organizationale, economice si transformarilor finale tehnologice impreuna cu dezvoltarea si consolidarea unei societati bazate pe cunostinte si comunicare, deasemenea asigura si suport organizational si identitate individuala a cetateanului, accesand si organizand resursele si oportunitatile create de Uniunea Europeana si alti Initiatori Europeni, rezultati in urma nevoilor derivate din procesele de integrare economice si sociale.

SILABO a intrat pe piata aducand 30 de ani de experienta in diverse sectoare tehnologice si organizationale, noutati nationale si transnationale precum si integrare culturala. O experienta dezvoltata in campul Consultantei, Cercetare si Initiere la nivel national EU si nivel international.
Sfaturi pentru Afaceri in Intreprinderi si Administratii Publice, Cercetare bazata si aplicata pentru dezvolarea organizatiilor, Initiere si Educatie pentru noile generatii si adulti sunt serviciile oferite de SILABO clientilor sai tinta.

Fuziunea dintre R&D si Initiere si Educatie constituie stalpul de baza al misiunii companiei care poate fi rezumat prin scopul de a oferi tuturor care doresc sa opereze in Societatea Informatiei, fie ei cetateni, intreprinderi private sau administratii publice, culturale, profesionale, organizationale, sa fie aplicate in deplina cunostinta de cauza si hotarare, precum si certitudinea ca vor fi in stare sa duca la capat schimbari obtinand cele mai ample si importante rezultate.

SILABO cunoaste destul de bine problemele si sprijina dinamica dezvoltarii Uniunii Europene datorita experientei vaste a fondatorilor sai intr-un domeniu vast al Programelor si Initiativelor Comunitare.
SILABO are o deosebita indemanare in urmatoarele domenii: ICT Tehnologii de Invatare Electronica si Metodologii de Educatie si Training
SILABO este implicata in 2004, in 2 proiecte Leonardo da Vinci, unul in domeniul E-Guvernarii si al doilea in domeniul Trainingului si Invatarii Electronice. In toate aceste proiecte SILABO, pe langa a realiza numeroase aspecte de design, reuseste sa realizeze si parteneriat transnational. In primul din aceste proiecte, SILABO are rolul de Coordonator.
SILABO va fi implicat in proiectul CECA in conducerea proiectului, dezvoltarea produselor eVET, websiteuri si instrumente si facilitati de invatare la distanta, metodologie eLearning pentru initiere/testare ECDL si in valorificarea si diseminarea procedurilor.

SISTEMI E SERVIZI Srl (SISTEME SI SERVICII Ltd.)

Sistemi & Servizi este o companie mixta care actioneaza in domeniul Sistemelor de Inginerie cu specializari specifie in computerizarea metodelor de predare. Compania a fost infiintata in 1999, la initiativa catorva manageri si adjuncti, care, datorita cooperarii si sfaturilor catorva profesori universitari si expertilor planificatori de software au creat o serie de metode si aplicatii menite sa furnizeze expertilor intr-un domeniu specific care nu sunt neaparat experti in informatica, posibilitatea de a si insusi cunostinte datorita utilizarii combinate de mijloace media. In acelasi timp, aceasta metoda ofera acelora care invata un sprijin de studiu care ii abiliteaza sa invete in mod personalizat utilizand un tutor virtual precum si oportunitatea de a participa la cursuri online utilizand cai personalizate cu o evaluare corespunzatoare a progresului obtinut. Viziunea companiei care a dus la investitii in specializare deriva din constiinta ca pe piata de platforme software pentru eLearning pentru un profesor expert in orice subiect, posibilitatea de a-si organiza propriile cunostinte in conformitate cu metalimbajul specific.

Compania si-a exploatat activitatile si investitiile obtinand proprietatea intelectuala si industriala asupra unui sistem de organizatii a cunostintelor si autorilor numita “Pentru Mine” (un acronim pentru Initiere Electronica Multimedia) al carui model de utilitate si emblema a fost inregistrata de Compania. In conformitate cu aceasta metoda si cu munca de acuratete de definire a specificatiilor functionale Sistemi & Servizi a dat incredere in divizia eLearning a Companiei IBM, cu care compania a cooperat in crearea sistemului de invatare la distanta creat de INPS (Insitutul National de Protectie Sociala) pentru a duce la bun sfarsit Sistemul IT de Executie. In prezent compania este organizata in urmatoarele compartimente: Departamentul de Sisteme, Departamentul de Servicii, Departamentul de Aparare, Departamentul de Cercetare si Dezvoltare. Departamentul de Sisteme isi desfasoara activitatea in domeniul supervizarii si controlul proceselor, Industria Electronica de Inalta Tehnologie si sisteme integrate

Departamentul de Servicii isi desfasoara activitatea in domeniul trainingului, planificarii softului si consultanta IT. Departamentul de Aparare mentine relatia cu corpul militar, programul de furnizare in domeniul furnizarii programelor, de exemplu managementul documentelor pentru produse software si hardware si participa la licitatii publice organizate de aceste corpuri.

Departamentul de Dezvoltare si Cercetare a fost creat oficial in 2004, dar in realitate a inceput activitatea in companie din 2000. Este un domeniul sinergic in ceea ce priveste structutra operativa a unitatilor de productie a companiei deoarece isi desfasoara activitatea asupra unor subiecti.
In acest sens, Departamentului de Cercetare si Dezvoltare, I s-a incredintat pe de o parte capitalizarea tuturor experientelor utile in domeniul productiei si pe de alta parte imprastierea de abilitati si cunostinte obtinute in timpul experimentelor de cercetare. Departamentul de Cercetare si Dezvoltare are un rol activ in diferite proiecte, pentru clienti privati si publici ai companiei, in cooperare cu institutiile universitare leader, de exemplu Departamentul de Cercetare si Stiinta din Roma 3.

Datorita expertizei SIS in domeniul sistemelor eLearning in proiectul CECA este bazata in principal pe dezvoltarea unor instrumente specifice eLearning noi si inovatoare pentru clientii tinta si utilizatori finali. Mai mult, SIS va juca un rol important in procesul de diseminare si valorificare in conformitate cu planul de valorificare.

Universitatea Tehnologica Kansas (KTU),

cea mai mare universitate tehnica din statele baltice este una dintre cele mai mari institutii de invatamant superior din Lituania. Facultatea de Informatica a fost fondata in 1877 si actualmente are 7 departamente si 2 centre. Centrul de Abilitati de Utilizare a computerului este unul dintre ele. Sectoarele principale de cercetare ale facultatii include printre altele tehnici CAD si sisteme CAD pentru sisteme digitale, specificatii, modele si analiza a sistemelor de distributie a informatiei. Faculatea de informatica si-a dedicat laboratorul CAD specializarii software incluzand UNIX, AIX, Windows 2000, toate fiind sisteme de programare principale, softuri pentru grafica pentru computer  (AutoCAD’14, et al.), CAD sisteme software SYNOPSIS si CADENCE, ISE, OrCAD, Vantis, medii hardware pentru Internet si sisteme software.

Personalul academic al facultatii are experienta in predarea disciplinelor CAD pentru grupuri specializare in CAD care au 30 de studenti in fiecare an academic. La facultate, este o mare experienta in domeniile CAD si ECDL.

Centrul Lituanian de Parteneriat in abilitati de utilizare al computerului de la universitatea tehnologica Kansas este activ in domeniul ECDL din 2001, incepand ca centru pilot de testare ECDL Lituania. Deci centrul ECDL de la Kansas este cel mai competent in domeniul trainingului ECDL si certificarii.

Sistemul de testare ECDL si cartile ECDL au fost create aici de personal tehnic calificat si instructor. Deci centrul e complet dedicat trainingului ECDL si serviciilor de certificare. Ei au experienta in trainingul mobil in regiiunile Lituaniei si o vasta lista de clienti (Guvernul Lituanian, Inspectiilor Stiintelor si Educatiei, Ministrul Stiintei si Educatiei). In jur de aproape 1000 de persoane sunt initiate si li se dau un certificat annual. Centrul garanteaza calitate superioara a rezultatelor proiectelor CECA datorita faptuluic a formeaza parte din universitatea tehnologica din kansas unde disciplinele cad sunt esentiale la cele mai multe facultati tehnice.

Experienta Cad si ecdl de training si testare ii va permite ecdl cad sa contribuie la proiectul ceca cu urmatoarele:

- dezvoltarea metodologiei de training si testare pentru publicul tinta si utilizatori finali ai proiectului

- imprastierea cartilor ecdl si cartile pentru seminar ecdl

- asistenta in timpul proceselor de acreditare al centrelor ceca

- valorificarea si diseminarea proiectelor intermediare si finale la nivel european si local

Biroul de Consultanta in Inginerie MacDAC (MECB)

vezi www. mecb.com.mt, ca si in titlu implica un birou de consultanta in inginerie, ofera doua tipuri esentiale de servicii: consultanta tehnica (de ex. Monitorizarea si implementarea unui program TPM) si initiere tehnica. Privind in trecu, MECB a fost implicata in transfer de cunostinte in concernul tehnic din Malta, prin teme precum CAD (incluzand AutoCAD), Total Productive Maintenance (TPM), Electronics for the Automotive Industry etc, pentru un numar de ani.

MECB are experienta in oferirea de consultanta tehnica si servicii de initiere unui numar de entitati, pe o scara de la SME la multinationala, acestea provin din sectorul public (de ex. Malta Freeport Coporation) si organizatii private (de ex. Methode Electronics Malta Ltd). In timpul acestei misiuni, MECB a fost deasemenea implicata in oferirea suportului de servicii R&D, exemple incluzand desenul si inovatia mecanismelor de deschidere si inchidere pentru containere de putere si sisteme automatizate flexibile. In timpul procesului de setare, pentru a ajuta clientii cu un suport efectiv, MECB face referire la personal suplimentar, incepand de la tehnicieni, ingineri, programatori, pana la doctori ingineri.

Toate acestea imputerniceste MECB sa ofere o baza efectiva de cunostinte pentru o buna abilitate teoretica si practica. Dintre cele mai importante proiecte, MECB are deasemenea experienta in particularizarea sistemului CAD prin publicatiile personalului  pregatiti in Hong Kong in tehnica CAD/CAM. De aceea, MECB poate contribui activ in metodologia si curicula CAD de initiere/testare, incluzand selectia pentru aplicatiile apropiate mediului CAD pentru clientii tinta si beneficiarii proiectelor CECA.

Din portofoliul adunat in timpul anilor, se observa ca MECB contribuie direct in diseminarea proiectelor CECA, rezultate transmise ECDL CAD-ului, in special prin tutoriale, demonstratii si prezentari

Xgrant (XGRANT) este o organizatie privata care doreste sa reintegreze si resocializeze oamenii care nu sunt implicati, in orice tip de proiect privat, national si international. A doua activitate este lucrul in domeniul educatiei, proiectelor si experienta organizationala.

Xgrant recruteaza cautatori de lucru, muncitori sociali, lideri de grup si muncitori pentru fiecare proiect. Xgrant a lucrat la Colegiul Tehnic si este constient de continutul proiectului, cu abilitati in studii medii si experienta in educatie de 20 de ani, ca director de proiect intr-un liceu vocational.

In afacerile private, el face combinatia dintre educatie si proiectele sociale, toate realizate in laboratoare de piata. Xgrant poate disemina dezvoltare proiectului in jurul Olandei, si poate atribui cunostintele dicactice, educationale, internationale si sociale acestui proiect. Xgrant a colectat o multime de beneficii de la proiectul CECA si le poate folosi mai departe in proiectele de valorificare si diseminare a proiectelor in diferite colegii tehnice, organizatii care deasemenea sunt in cadrul organizatiei. In timpul acestei expertize de initiere si aflarea solutiilor, Xgrant va fi implicat in dezvoltarea metodologiei de initiere/testare CECA si dezvoltarea VET si produselor eVET prezentate audientei tinta si beneficiarilor.





Ultimele noutati:
Ultima intalnire a Consortiului CECA
Ultima intalnire a Consortiului CECA a avut loc in Bucuresti, Romania, 12-12 Mai 2007. Organizator a fost Universitatea Politehnica din Bucuresti, promotor al proiectului CECA.

A 3-a intalnire a Consortiului CECA
A 3-a intalnire a Consortiului, a proiectului CECA a avut loc in Livorno, Italia, 23-26 November 2006. Organizator a fost Sistemi e Servizi SRL, partener in proiectul CECA.

Conferinta Tematica de Monitorizare


Proiectul CECA a fost prezent la Conferinta Tematica de Monitorizare - Tema 5 despre Potentialul de invatare electronica de lunga durata, in Sofia, Bulgaria, 6-7 Noiembrie 2006.

A 2-a intalnire a Consortiului
A 2-a intalnire a Consortiului, a avut loc in Kaunas, Lithuania, 28 Iunie-1Iulie 2006. Organizator: Computer Literacy Centre at Kaunas University of Technology.
Copyright © 2006 - 2007 CECA. All rights reserved